Η γερμανική συντηρητική εφημερίδα Die Welt αναφέρεται στο σημερινό κύριο άρθρο της στο ότι το Κόμμα του Brexit, που ίδρυσε πρόσφατα ο Νάιτζελ Φάρατζ, οδεύει να αναδειχθεί η ισχυρότερη πολιτική παράταξη στη Βρετανία, με βάση δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ήλπιζαν ότι οι Βρετανοί κάποια στιγμή θα έρχονταν στα συγκαλά τους. Οτι σύντομα θα συνειδητοποιούσαν πόσο μεγάλο χάλι θα προκαλούσε το Brexit, πόσα προβλήματα θα προκαλέσει» αναφέρει το κύριο άρθρο της Welt.

«Καθαρός νικητής των εκλογών»

Η δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα The Observer «πρέπει να έσπασε πλέον αυτή τη φούσκα», αφού «φαίνεται πως το Κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ θα είναι ο καθαρός νικητής των ευρωεκλογών» προστίθεται στο άρθρο.

«Η επιθυμία πολλών Βρετανών να ανακτήσουν περισσότερη εθνική κυριαρχία είναι προφανώς ισχυρότερη από τη δύναμη των γεγονότων και των αριθμών» σημειώνεται.

«Οχι ευκαταφρόνητος αριθμός υποστηρικτών του Brexit δεν αλλάζει άποψη, παρότι θα κληθεί να πληρώσει ακριβά» τα κόστη που προβλέπεται πως θα φέρει η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, συνεχίζει το κείμενο.

«Θα αναθεωρήσουν τελικά τη στάση τους οι Βρετανοί; Οπως αποδεικνύεται, η ελπίδα αυτή ήταν πάνω απ’ όλα ευσεβής πόθος», καταλήγει το άρθρο.

Πηγή: ΑΠΕ-MΠΕ