Με κομμένη την ανάσα συνεχίζουν να παρακολουθούν οι Κύπριοι και όχι μόνο τις εξελίξεις με τον 35χρονο serial killer καθώς κάθε μέρα έρχονται στο φως νέα ανατριχιαστικά στοιχεία για την εγκληματική του δράση.

Χθες, ανασύρθηκε δεύτερη βαλίτσα από την Κόκκινη Λίμνη στην οποία υπήρχε μία ακόμη σορός. Όπως έδειξε η αυτοψία από το μέγεθος των οστών φαίνεται να περιείχε τη σορό της 8χρονης Έλενας, κόρης της 36χρονης Λίβιας από τη Ρουμανία. Υπενθυμίζεται πως μάνα και κόρη είχαν δολοφονηθεί από τον Νίκο Μεταξά τον Οκτώβριο του 2016 και τα πτώματά τους τοποθετήθηκαν σε βαλίτσες για να εξαφανιστούν στα θολά νερά της Κόκκινης Λίμνης.

Η Πυροσβεστική και οι ιδιώτες που συμμετέχουν στις έρευνες αναζητούν ακόμα τα πτώματα της 6χρονης Σιέρα και της 28χρονης Μαρικάρ ενώ ερευνάται αν υπάρχουν και άλλα θύματα τα οποία δεν έχει αποκαλύψει ακόμη ο κατά συρροή δολοφόνος.

Χθες, ο Μεταξάς οδηγήθηκε στο δικαστήριο για ανανέωση των διαταγμάτων κράτησής του ενώ όπως αποκαλύφθηκε από την κυπριακή Αστυνομία , υπήρξε εναντίον του και καταγγελία για βιασμό που διέπραξε το 2017. Το θύμα κατήγγειλε ότι την ώρα του βιασμού τη βιντεογραφούσε, ενώ για το συμβάν είχε ενημερωθεί και η πρώην σύζυγος του 35χρονου ίλαρχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του του Φιλελεύθερου Κύπρου, υπάρχουν ενδείξεις για το σημείο όπου βρίσκεται η τρίτη βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη και είναι πιθανό να ανασυρθεί σήμερα.

Με την ανεύρεση της νέας σορού, ο αριθμός των θυμάτων που έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα ανέρχεται στα πέντε. Πρόκειται για τη Μαρί Ρόους και την Αριάν Παλάνας (εντοπίστηκαν στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό), την Κάτχα Ανού (βρέθηκε σε ξεροπήγαδο στο πεδίο βολής της Ξυντούς) και τα δύο πτώματα από τις βαλίτσες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, που δεν αποκλείεται να ανήκουν σε μάνα και κόρη.

Ανατριχίλα από την κυνική ομολογία του «Ορέστη»
Εν τω μεταξύ, άλλη μία κυνική ομολογία του 35χρονου «Ορέστη» ήρθε στο φως την Κυριακή. «Εσείς να βρίσκετε πτώματα και εγώ θα σας λέω ποιες είναι», είπε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν τη Μεγάλη Πέμπτη ο serial killer είχε οδηγηθεί στο δικαστήριο για την ανανέωση της διαταγής κράτησής του, είδε να περνούν μπροστά του δύο ανακριτές και τους είπε: «Σκότωσα κι άλλες. Να πάτε να βρείτε πού είναι».

Πράγματι από εκείνο το βράδυ, σύμφωνα με υποδείξεις του κατά συρροήν δολοφόνου, άρχισαν να ανασύρονται οι βαλίτσες του θανάτου από την Κόκκινη Λίμνη.