Tην σύλληψη του ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπεζ διέταξε το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας, το οποίο ως γνωστόν ελέγχεται πλήρως από τον Νικολάς Μαδούρο.

Σημειώνεται ότι ο πολιτικός μέντορας του Χουαν Γκουαϊδό απελευθερώθηκε από τους φρουρούς του από τον κατ' οίκον περιορισμό στον οποίο βρίσκονταν από το 2017, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας. Ο Λόπεζ είχε φυλακιστεί από το καθεστώς και στη συνέχεια είχε τεθεί σε κατ οίκον περιορισμό με αφορμή την υποκίνηση διαδηλώσεων.

Λίγες ώρες μετά τα γεγονότα της Τρίτης, ο Λόπεζ αναζήτησε καταφύγιο στη πρεσβεία της Χιλής και εν συνεχεία σε αυτή της Ισπανίας στο Καράκας χωρίς όμως να ζητά πολιτικό άσυλο, παρά το γεγονός ότι ο δικηγόρος του δήλωσε ότι έχει το δικαίωμα να το κάνει δεδομένου ότι ο πατέρας του έχει ισπανική υπηκοότητα. Ο Λεοπόλδο Λόπεζ ο πρεσβύτερος σχολίασε πάντως ότι ο γιος του δεν ζητά άσυλο στην Ισπανία.

Η σύζυγος του Λίλιαν Τιντόρι ανέβασε φωτογραφίες από την επιδρομή των ειδικών δυνάμεων στο σπίτι τους στο twitter σχολιάζοντας «Μπήκαν στο σπίτι μας χωρίς ένταλμα, χωρίς κανένα δικαιώματα κατέστρεψαν σχεδόν τα πάντα και έφυγαν».