Την παραίτησή του υπέβαλε στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, κίνηση την οποία είχε προαποφασίσει.

Ο κ. Νικολάου επρόκειτο να μεταβεί στο Προεδρικό μαζί με τον αρχηγό της Αστυνομίας προκειμένου να ενημερώσουν τον πρόεδρο για την πορεία των ερευνών στην υπόθεση του serial killer.

Τελικώς μετέβη μόνος, προκειμένου να του ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνον, επεξηγώντας ότι δεν είχε καμία προσωπική ευθύνη για τις καταγγελίες. Μεταξύ των λόγων οι οποίοι των ώθησαν στην παραίτηση, όπως είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, είναι τα λάθη των αρμοδίων υπηρεσιών, καταδεικνύοντας και τις ευθύνες της κοινωνίας για νοοτροπίες και αντιλήψεις που δεν τιμούν κανένα.

«Πρόθεσή μου είναι όπως σήμερα αποταθώ στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, ώστε να διορίσει ανεξάρτητη επιτροπή ανακριτών για να αναζητήσει τις ευθύνες», είπε, τονίζοντας ότι είναι διαφαινόμενη η ελλιπής διερεύνηση των καταγγελιών για τα επτά θύματα.