Ολοένα και πιο φρικιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως μετά τις αποκαλύψεις του serial killer που ομολόγησε επτά δολοφονίες.

Ο στρατιωτικός, αφού σκότωσε τη μητέρα και την κόρη από τη Ρουμανία, τις μετέφερε μέσα σε βαλίτσες που βρήκε στον χώρο που διέμεναν, και τις πέταξε στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό. Στο ίδιο σημείο πέταξε και την 30χρονη Μαρικάρ Βαλτέζ από τις Φιλιππίνες.

Οι φρικαλεότητες του 35χρονου «Ορέστη» δεν τελειώνουν εδώ. Σκότωσε την 8χρονη Ελένα Ναταλία Μπουνέα από τη Ρουμανία, ενώ αυτή υπέφερε από σοβαρές ασθένειες και γι’ αυτό πήγαινε σε ειδικό σχολείο. Υπέφερε από επιληψία και σκλήρυνση κατά πλάκας, είχε νοητική υστέρηση και ελάμβανε ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Το πλέον συγκλονιστικό είναι πως τα πρώτα του θύματα τα σκότωσε ενώ ακόμα διέμενε με την οικογένειά του. Ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να χωρέσει πώς ήταν δυνατό να σκοτώνει και μετά να επιστρέφει στη συζυγική στέγη.

Όπως προκύπτει από τη χαρτογράφηση των δολοφονιών που ο ίδιος ο κατά συρροή δολοφόνος έχει παραδεχτεί, το 2018 ήταν η χρονιά που διέπραξε τις πιο πολλές δολοφονίες, τέσσερις στον αριθμό, ενώ άρχισε να δρα τέλος του 2016.

Συγκεκριμένα, στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 είχαν εξαφανιστεί η 36χρονη μητέρα από τη Ρουμανία και η 8χρονη κόρη της. Τον επόμενο χρόνο, δηλαδή στις 13/12/2017, κτύπησε για δεύτερη φορά, σκοτώνοντας αυτή τη φορά την Μαρικάρ Βαλτέζ. Το κοινό στοιχείο για τις δύο αυτές δολοφονίες, είναι ότι ο 35χρονος πετούσε τα θύματά του στον ίδιο χώρο, την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Στη συνέχεια παρατηρήθηκε έξαρση στη δράση του, αφού πέρσι σκότωσε τέσσερα θύματα. Τον Μάιο του 2018 κτύπησε για τρίτη φορά με θύμα τη Μαρί Ρόουζ και την 6χρονη κόρη της Σιέρρα. Ψάρεψε το θύμα του μέσω του διαδικτύου, τη μετέφερε σπίτι του και τη σκότωσε. Μέχρι σήμερα αρνείται ότι σκότωσε και την κορούλα της και επιμένει στο σενάριο ότι αυτή πνίγηκε με το κλάμα της.

Το καλοκαίρι του 2018 σκότωσε την αλλοδαπή γυναίκα από το Νεπάλ ή τις Ινδίες (δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει την ταυτότητά της) και την πέταξε σε ξερόλακκο στην περιοχή της Ορούντας.

Το τελευταίο θύμα του, η Αριάν Παλάνας, έπεσε στα δίχτυά του και πάλιν μέσω γνωριμίας από το διαδίκτυο. Αφού την στραγγάλισε, την πέταξε στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού και η σορός της ανασύρθηκε την περασμένη Τρίτη.

Μετά τις κυνικές ομολογίες του στρατιωτικού, η Αστυνομία άρχισε έρευνες σε τρία μέτωπα προς εντοπισμό των σορών των θυμάτων. Από το άθροισμα των θυμάτων, λείπουν τέσσερις σοροί και για αυτό οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι να εντοπιστούν και να παραδοθούν στους οικείους τους.

Πηγή: Φιλελεύθερος Κύπρου