Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των θυμάτων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία της Σρι Λάνκα. Σύμφωνα με το νεώτερο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι Αρχές, οι νεκροί έφτασαν τους 310, ενώ εκατοντάδες άτομα παραμένουν σε νοσοκομεία.

Ημέρα πένθους η σημερινή στη χώρα, ενώ οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες. Η αστυνομία συνέλαβε έναν Σύρο και τον ανακρίνει, δήλωσαν στο Reuters πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση. Η αστυνομία ψάχνει να βρει τις διεθνείς διασυνδέσεις των τρομοκρατών, καθώς θεωρείται σχεδόν αδύνατο μια «τοπική» τρομοκρατική οργάνωση να κατάφερε τέτοιο πλήγμα χωρίς εξωτερική συνδρομή.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι οι Αρχές είχαν πληροφορίες για επικείμενα χτυπήματα εδώ και 15 μέρες, παρόλα αυτά δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το χειρότερο τρομοκρατικό χτύπημα κατά των χριστιανών που ζουν στη χώρα και οι οποίοι είναι μόλις το 7% του πληθυσμού.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται και τουρίστες από χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Αμερικανοί, μεταξύ αυτών και ένα παιδί. Οκτώ είναι οι νεκροί Βρετανοί, τρεις Ολλανδοί, οκτώ Ινδοί, δύο Αυστραλοί.

Επόσης, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Δανίας έχασε τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του.