Νέα έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε εκκλησία στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα, μια ημέρα μετά το λουτρό αίματος που έχει στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 290 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη την ώρα που οι Αρχές προσπαθούσαν να τον εξουδετερώσουν.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία της Σρι Λάνκα εντόπισε 87 πυροκροτητές στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων στην πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται πως μετά το χθεσινό μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων και το λουτρό αίματος οι Αρχές περίμεναν νέες επιθέσεις. Μάλιστα οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία για τη Σρι Λάνκα στον απόηχο της εκατόμβης, προειδοποιώντας ότι οι τρομοκράτες ενδέχεται να επιτεθούν σε τουριστικές περιοχές. «Τρομοκράτες ενδέχεται να επιτεθούν (…) απροειδοποίητα» ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ταξιδιωτική οδηγία του που φέρει χθεσινή ημερομηνία.

Κατά τη διπλωματία των ΗΠΑ, στόχοι ενδέχεται να γίνουν τουριστικοί προορισμοί, συγκοινωνιακοί κόμβοι, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, χώροι λατρείας, αεροδρόμια και άλλοι δημόσιοι χώροι.

Από όλο τον κόσμο τα θύματα

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται και 35 πολίτες από χώρες της Ευρώπης και της αμερικανικής ηπείρου. Μεταξύ άλλων, στη λίστα περιλαμβάνονται Βρετανοί, Πορτογάλοι, Ολλανδοί, Δανοί, αλλά και Τούρκοι, όπως και πολίτες των ΗΠΑ.