Σε προσωρινό «κλείσιμο» οδηγήθηκε ο Λευκός Οίκος μετά από απρόσμενο περιστατικό όταν ένας άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το προεδρικό μέγαρο στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με μάρτυρες και αξιωματούχους.

Όπως αναφέρουν ξένα ΜΜΕ, το συμβάν έλαβε χώρα στις 2:45 μ.μ. την Παρασκευή, όταν ένας άντρας σε ένα σκούτερ τύπου αναπηρικής καρέκλας έβαλε φωτιά στο σακάκι του στη φωτιά στη Λεωφόρο της Πενσυλβάνια με τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας να σπεύδουν άμεσα στο σημείο όπου και έσβησαν την πυρκαγιά.

Οι αρχές συνέλαβαν τον άντρα και τον μετέφεραν στην πλατεία Lafayette, ένα δημόσιο πάρκο απέναντι από τον Λευκό Οίκο. Ο άνθρωπος, του οποίου η ταυτότητα δεν έγινε άμεσα γνωστή, μεταφέρθηκε σε ένα νοσοκομείο περιοχής με απειλητικές για τη ζωή τραυματισμούς, σύμφωνα με τη Μυστική Υπηρεσία.

Ως αποτέλεσμα του συμβάντος, ο Λευκός Οίκος τέθηκε σε «κλείδωμα» ενώ οι αξιωματικοί διερευνούν επίσης ένα ύποπτο πακέτο που βρέθηκε κοντά στον άνδρα, σύμφωνα με την NBC Ουάσινγκτον.

«Το προσωπικό της μυστικής υπηρεσίας ανταποκρίνεται σε αστυνομικό / ιατρικό περιστατικό στην Pennsylvania Ave, κατά μήκος της γραμμής North Fence Line του Λευκού Οίκου», ανέφερε η Μυστική Υπηρεσία.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Λεωφόρος της Πενσυλβάνια είναι κλειστή για την κυκλοφορία των πεζών, ενώ η 17η οδός είναι κλειστή για οχήματα μεταξύ Η και Γ.