«Θα ήθελα να διαβάσω το βιβλίο για να δω τι µπορεί να δηµιουργήσει η ευρηµατικότητα των ανθρώπων». Με αυτήν τη φράση απάντησε ο Αλβαρο (Ντόντα) ντε Μιράντα Νέτο, πρώην σύζυγος της Αθηνάς Ωνάση, στο ερώτηµα για το αν αληθεύουν τα όσα αναφέρονται στο βιβλίο του δικηγόρου Αλέξη Μανθεάκη σχετικά µε τις απιστίες στον γάµο µε τη χρυσή κληρονόµο. Ο δύο φορές Ολυµπιονίκης µε την οµάδα ιππασίας της Βραζιλίας εµφανίστηκε πρόσφατα σε εκποµπή ραδιοφωνικού σταθµού της χώρας του.

Παρά το γεγονός ότι η συζήτηση αφορούσε αποκλειστικά την ιππασία και τα άλογα, δεν γλύτωσε τη συγκεκριµένη αναφορά. «Θέλουµε, παρακαλώ, να απαντήσετε και στις δύσκολες ερωτήσεις. Αν ανησυχείτε για τα όσα αναφέρονται στο βιβλίο και αν έχετε σκοπό να το διαβάσετε», τον ρώτησαν στο στούντιο.

Και εκείνος απάντησε: «Ηµασταν παντρεµένοι πάνω από 10 χρόνια, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο γάµος είχε βάσεις. Από κάποια στιγµή και πέρα δεν πήγαινε άλλο και τελείωσε. Ολα καλά, όµως. Η Αθηνά ήταν πολύ εντάξει µε εµένα και µε την κόρη µου, αλλά τώρα εγώ γύρισα σελίδα». Οσο για το βιβλίο που κάνει λόγο για απιστία από την πλευρά του, εκείνος σχολίασε λέγοντας πως θέλει να το διαβάσει για να δει «µέχρι πού φτάνει η ευρηµατικότητα των ανθρώπων». «Εγώ δεν χρησιµοποιώ τα fake news για την προστασία µου, σας το λέω µε κάθε ειλικρίνεια».

Το βιβλίο του Ελληνα δικηγόρου Αλέξη Μανθεάκη κυκλοφόρησε το 2018 σε µορφή e-book, µε τίτλο «Athina Onassis, the red file», και αποτελεί πραγµατικό κόλαφο για τον 46χρονο Βραζιλιάνο. Στις σελίδες του πρωταγωνιστεί η Nicky T., ένα call girl από το Βέλγιο, το οποίο αφηγείται και αποκαλύπτει πώς ο σύζυγος της Αθηνάς ουσιαστικά ζούσε επί 8,5 χρόνια διπλή ζωή. Από τη µία ο γάµος και το κοινό πάθος για την ιππασία µε την εγγονή του Ωνάση και από την άλλη το πληρωµένο σεξ και οι στιγµές µε τη Βελγίδα, την οποία κάποια στιγµή παράτησε, σύµφωνα πάντοτε µε όσα αναφέρονται στο βιβλίο. Για τον Ντόντα, όλα αυτά είναι µυθεύµατα, όπως εξήγησε στους Βραζιλιάνους δηµοσιογράφους. Ενδεχοµένως, θεατρικό κοµµάτι για όποιον θα ήθελε το παίξει.

Μίλησε, πάντως, µε τα καλύτερα λόγια για την Αθηνά, για το πόσο καλή σύζυγος υπήρξε και για το πόσο αγάπησε την κόρη που ο ίδιος είχε από την προηγούµενη σχέση του.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι όσα αποκαλύπτονται στο βιβλίο του Ελληνα δικηγόρου χρησιµοποιήθηκαν και µε το παραπάνω από τους δικηγόρους της Αθηνάς Ωνάση στη δικαστική διαµάχη που είχε µε τον πρώην σύζυγό της, µέχρι τελικά να οριστικοποιηθούν οι λεπτοµέρειες του διαζυγίου, στα τέλη του 2017.

«Mε ξέρουν όλοι πολύ καλά. ∆εν άλλαξα ποτέ. Σκέφτοµαι πάντα την οικογένειά µου, τους δικούς µου ανθρώπους και τους φίλους µου και πολύ λίγο εµένα», είπε στους Βραζιλιάνους δηµοσιογράφους ο Ντόντα. Εκείνοι δεν έδωσαν συνέχεια µε περισσότερες ερωτήσεις. Η συζήτηση επέστρεψε στην ιππασία και τα άλογα.

Σηµειώνεται πως τον Σεπτέµβριο του 2018 ο Ντόντα παντρεύτηκε στην Πορτογαλία τη δηµοσιογράφο Ντενίζ Σεβέρο. Ενας εξίσου παραµυθένιος γάµος, συνοδευόµενος από δεκάδες φωτογραφίες και stories στα κοινωνικά δίκτυα για τον έρωτά τους. Το είπε άλλωστε ο Ντόντα στη συνέντευξή του: «Εγώ γύρισα σελίδα».

Δημοσιεύθηκε στο Secret των Παραπολιτικών 6/4/2019