Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα συνεχάρη σήμερα το ΝΑΤΟ για την 70η επέτειο του, ευχόμενη η βορειοατλαντική συμμαχία να αποκτήσει «ηρεμία και σοφία».

«Τι θα ήθελα να ευχηθώ στο ΝΑΤΟ, αυτές τις μέρες των γενεθλίων του; Ασφαλώς εσωτερική ηρεμία, να εκνευρίζεται λιγότερο και να μην κυριεύεται από έμμονες ιδέες και φοβίες. Και φυσικά θα ήθελα να του ευχηθώ να αποκτήσει σοφία», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι οι μέθοδοι της συμμαχίας δεν άλλαξαν. «Η Βορειοατλαντική Συμμαχία κάνει τα πάντα, για να καταλάβει την θέση της κύριας γεωπολιτικής απειλής», είπε η Ζαχάροβα.

Επεσήμανε, επίσης, ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε για μια εποικοδομητική συνεργασία και με το ΝΑΤΟ. «Η κλιμάκωση της έντασης σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο δεν είναι επιλογή της Ρωσίας», δήλωσε η Ζαχάροβα, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είμαστε εμείς που δεν είμαστε έτοιμοι να οικοδομήσουμε εταιρικές σχέσεις με αυτόν τον οργανσιμό».