Τεράστια οικονομικά οφέλη θεωρεί πως θα αποκομίσει η χώρα του από τη Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα, δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ, την παραμονή της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στα Σκόπια ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από δεκάδες επιχειρηματίες.

Σε συνέντευξη του Γαλλικό Πρακτορείο, ο κ. Ζάεφ έκανε λόγο για «μεγάλες επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών δισεκατομμυρίων» που έρχονται στη χώρα του, εξηγώντας ότι ελληνικές εταιρείες έχουν ήδη υποσχεθεί ότι θα επενδύσουν «περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ» στον ενεργειακό τομέα της Βόρειας Μακεδονίας.

«Θα αποκομίσουμε τεράστια οικονομικά οφέλη από τη συμφωνία και θα γίνουν αισθητά σε κάθε τομέα της οικονομίας», πρόσθεσε ο κ. Ζάεφ.

Στη συνέντευξή του ο κ. Ζάεφ ανέφερε πως η χώρα του έχει δεσμευτεί να εξετάσει και να αναθεωρήσει τα μνημεία που παραπέμπουν στην ελληνική Ιστορία, τονίζοντας ότι σε ορισμένα θα τοποθετηθούν πλάκες όπου θα αναφέρεται ότι αποτελούν τμήμα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».

Τέλος, αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες «υπέρ μιας θεσμικής ανταλλαγής μνημείων», τις οποίες παρομοίασε με «ανταλλαγές δώρων μεταξύ φίλων», χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις.