Σε θρίλερ εξελίσσεται η κατάμετρηση των ψήφων για τον Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης. Με καταμετρημένο το 98,6% των ψήφων ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος και τελευταίος πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ προηγείται με 48,74% έναντι 48,64% του υποψηφίου της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου με τη διαφορά να είναι λιγότερη από 15.000 περίπου ψήφους.

Υπάρχουν διαμαρτυρίες από την Αξιωματική Αντιπολίτευση για κατευθυνόμενη ροή της ενσωμάτωσης των ψήφων.

Ο Ταγίπ Ερντογάν παραδέχθηκε ότι το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έχασε ορισμένες πόλεις, στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα επικεντρωθεί τώρα στην εφαρμογή μιας ισχυρής οικονομικής πολιτικής.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν τόνισε ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν σε περίπου 4,5 χρόνια, τον Ιούνιο του 2023, και ότι η Τουρκία σκοπεύει στο διάστημα αυτό να εφαρμόσει προσεκτικά ένα «ισχυρό οικονομικό πρόγραμμα», χωρίς να δεσμεύεται από τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) και του Καλού Κόμματος (Iyi) για τη δημαρχία της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς συγκεντρώνει ποσοστό 50,36%, έναντι 47,42% για τον Μεχμέτ Οζακεσί του AKP με καταμετρημένο το 89% των ψήφων.

H ήττα στην Άγκυρα, πολιτική πρωτεύουσα της Τουρκίας όπου βρίσκεται και το τεράστιο προεδρικό μέγαρο του Ερντογάν, αποτελεί μεγάλη απώλεια. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ερντογάν στην Άγκυρα έχει κερδίσει μέχρι σήμερα όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2002, οπότε ανήλθε στην εξουσία το κόμμα του, το AKP.

Στη Σμύρνη, ο υποψήφιος από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), Μουσταφά Σογιέρ, καταγράφει ποσοστό 58,02% έναντι του υποψηφίου του AKP, Νιχάτ Ζεϊμπεκσί (38,47%) με καταμετρημένο το 86% των ψήφων, σε μια περιφέρεια που το αποτέλεσμα έχει ξεκαθαρίσει από νωρίς.