Νέα πρόκληση από τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο «Ηaberturk». Πολλές ήταν οι ερωτήσεις που δέχθηκε ο Ερντογάν για την υπόθεση των στρατιωτικών εξοπλισμών και της κόντρας που βρίσκεται εδώ και μήνες σε εξέλιξη μεταξύ Αγκυρας-Ουάσινγκτον για την πρόθεση της τουρκικής κυβέρνησης να παραλάβει τους ρωσικούς πυραύλους S-400.

Σε ερώτηση αν θα παραλάβει τελικά τους S-400 και θα τους ενεργοποιήσει, όπως έχει κάνει η Ελλάδα με τους S-300, ο Ερντογάν απάντησε με τον γνωστό γλαφυρό και περιγραφικό του τρόπο:

«Όταν κάπου κάπου τα αεροσκάφη μας απογειώνονται στο Αιγαίο, βλέπετε πώς απογειώνονται και τα αεροσκάφη από την Ελλάδα. Όμως όταν απογειωθούν τα αεροσκάφη της Ελλάδας και απογειώσουμε τα δικά μας τότε λένε 'γιατί τα απογειώσατε'! Τι σημαίνει δηλαδή; Αυτά είναι τουριστικά αεροπλάνα. Όταν εσύ απογειώνεις, τότε θα απογειωθεί και το δικό μου. Αυτή η υπόθεση δεν έχει συγχώρεση. Αν συμβεί, κάτι άλλο τι θα γίνει; Aς δέσουμε τον γάϊδαρο μας σε γερό κοντάρι και μετά έχει ο Θεός!»