Θέση για τις εξελίξεις στο Brexit πήρε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι είναι πολύ δύσκολη η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλώνοντας παράλληλα έκπληκτος από το πόσο δύσκολη αποδείχθηκε η έκβαση των διαπραγματεύσεων

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε δηλώσεις του ενόψει της συνάντησής του με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ στον Λευκό Οίκο χαρακτήρισε το ζήτημα του Brexit ως ιδιαιτέρως πολύπλοκο, καθώς όπως επεσήμανε, «διχάζει» τη Βρετανία.

Στη διάρκεια της συνάντησής του, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία του για μία εμπορική συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και στις ΗΠΑ. Από την πλευρά του, ο Τραμπ δήλωσε ότι είναι δύσκολο το να διαπραγματευτεί κανείς με την ΕΕ.

«Ήταν μονόπλευρη για πολλά, πολλά χρόνια. Επομένως, το προσπαθούμε και αρχίζουμε ενδεχομένως να φτάνουμε κάπου. Και εάν όχι, είμαστε κερδισμένοι όπως και να'χει», ανέφερε ο ίδιος.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε έτοιμος για εμπορικές διαβουλεύσεις με τη χώρα, υποδεικνύοντας τη στήριξή του στην απόφαση εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνεται ότι οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν Τετάρτη την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να υπάρχει προηγουμένως κάποια συμφωνία.

Στη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων, η πλειοψηφία των Βρετανών βουλευτών τάχθηκαν κατά ενός no-deal brexit. 308 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του «σκληρού» διαζυγίου, εναντι 312 που ψήφισαν κατά. Πλέον, το πιθανότερο σενάριο είναι η αναβολή, με την ψηφοφορία για την παράταση ή όχι του άρθρου 50.

Η συγκεκριμένη τροπολογία της βουλευτή των Συντηρητικών Καρολάιν Σπέλμαν που ψηφίστηκε, επιδιώκει να αποκλείσει έξοδο χωρίς συμφωνία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και αυτή πέρασε με μικρή πλειοψηφία από τη Βουλή των Κοινοτήτων.