Η Γαλλία είναι σύμμαχός μας, και στα πλαίσια αυτά κάνουμε συνεχώς ενέργειες για αναβάθμιση των στρατιωτικών σχέσεών μας, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας, Σάββας Αγγελίδης, με αφορμή δημοσιεύματα για την ισχυροποίηση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Σε δηλώσείς του και ερωτηθείς για δημοσιεύματα που αναφέρονται στην κατασκευή ναυστάθμου στη ναυτική βάση στο Μαρί, εκσυγχρονισμό της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, και σε επικείμενη υπογραφή μεγάλης αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Λευκωσίας και Παρισιού, ο κ. Αγγελίδης είπε πως «η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη, ότι η Γαλλία είναι σύμμαχός μας και στα πλαίσια αυτά κάνουμε συνεχώς ενέργειες για αναβάθμιση της σχέσης μας, είτε αυτή αφορά το Μαρί, όπως έχετε αναφέρει, είτε αεροπορική βάση ή οτιδήποτε άλλο».

«‘Εχει σχέση ξεκάθαρα με την αναβάθμιση των στρατιωτικών σχέσεών μας μαζί με τη Γαλλία», σημείωσε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι φαίνεται πως η Κύπρος καθίσταται μια περιφερειακή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο, ο υπουργός Αμυνας είπε πως «εάν δουλέψουμε με σοβαρότητα πιστεύω ότι αυτό που διαλαλούμε συνέχεια», ότι δηλαδή η Κύπρος έχει ρόλο να διαδραματίσει όσον αφορά τη σταθερότητα στην περιοχή μας, «μπορούμε να το πετύχουμε με αυτές τις συνεργασίες».

Ο κ. Αγγελίδης επεσήμανε πως αυτό αφορά και τις διμερείς συνεργασίες της Κύπρου με ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τις τριμερείς συνεργασίες που έχουμε. Δεν είναι απλώς λόγια. Συνέχεια γίνονται έργα προς αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε.

Εξάλλου, σχολιάζοντας παρατήρηση δημοσιογράφου πως αναπτύσσεται και μια εμπιστοσύνη προς την Κύπρο, κυρίως από μεγάλες χώρες, ο υπουργός Αμυνας επεσήμανε πως αυτό είναι συνέπεια της αξιοπιστίας που έχουμε για αυτά τα ζητήματα.