Μια δεύτερη ευκαιρία ψάχνει ο Μπέρνι Σάντερς ο οποίος επιβεβαίωσε, σήμερα, τις πληροφορίες που τον ήθελαν να επαναδιεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις Προεδρικές Εκλογές του 2020.

«Σας ζητώ να συμμετάσχετε μαζί μου, ως μέρος μιας ιστορικής εκστρατείας λαϊκής βάσης που θα ξεκινήσει με τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ανθρώπους από όλη τη χώρα», έγραψε ο Σάντερς στους υποστηρικτές του, μετά από μία συνέντευξη σε τοπικό ραδιοσταθμό του Βέρμοντ.

Ο Μπέρνι Σάντερς είχε διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών και στις εκλογές του 2016, χάνοντας τελικά από την Χίλαρι Κλίντον.

Αυτή τη φορά, πάντως, δεν θα έχει στο πλευρό του την Ελίζαμπεθ Γουόρεν, ένα από τα πρόσωπα που τον είχαν στηρίξει το 2016.

Το χρίσμα των Δημοκρατικών, πάντως, διεκδικούν και η γερουσιαστής της Μινεσότα, Έιμι Κλόμπουτσαρ, η γερουσιαστής της Καλιφόρνια, Καμάλα Χάρις, η γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, Κίρστεν Γκιλιμπραντ και η βουλευτής Τούλσι Γκάμπαρντ. Την υποψηφιότητά τους έχουν επίσης ανακοινώσει ο πρώην υπουργός, Τζούλιαν Κάστρο, ο γερουσιαστής, Κόρι Μπούκερ και ο βουλευτής, Τζον Ντιλέινι.