Ολα τα πλούτη του κόσμου δεν είναι αρκετά για την, οικογενειακή τουλάχιστον, ευτυχία. Τρανό παράδειγμα ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο οποίος χωρίζει με τη σύζυγό του.  

Ο Τζεφ και η ΜακΚένζι Μπέζος ήταν παντρεμένοι τα τελευταία 25 χρόνια. Είχαν γνωριστεί όταν εργάζονταν στην ίδια εταιρεία, το 1993. Ενα χρόνο αργότερα, εκείνος ίδρυσε την Amazon, χάρη στην οποία έγινε στην πορεία ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 137 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. Εκείνη ήταν μία από τους πρώτους εργαζομένους της Amazon. Μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά.    

Διαζύγιο έπειτα από 25 χρόνια παίρνουν οι ΜπέζοςΔιαζύγιο έπειτα από 25 χρόνια παίρνουν οι Μπέζος   Την Τετάρτη το ζευγάρι ανακοίνωσε με ένα κοινό tweet την απόφασή του να πάρει διαζύγιο. «Επειτα από μια μακρά περίοδο τρυφερής εξερεύνησης και έναν δοκιμαστικό χωρισμό, αποφασίσαμε να πάρουμε διαζύγιο και να παραμείνουμε φίλοι», ανέφεραν σε αυτό.

«Αισθανόμαστε απίστευτα τυχεροί που βρήκαμε ο ένας τον άλλον και νιώθουμε βαθιά ευγνωμοσύνη για κάθε ένα από τα χρόνια που ήμασταν παντρεμένοι. Αν ξέραμε ότι θα χωρίζαμε έπειτα από 25 χρόνια, θα τα κάναμε ξανά όλα αυτά. Είχαμε τόσο υπέροχη ζωή μαζί, ως παντρεμένο ζευγάρι και επίσης βλέπουμε ένα υπέροχο μέλλον ως γονείς, φίλοι, παρτενέρ σε εγχειρήματα και πρότζεκτ.

Αν και οι ταμπέλες μπορεί να είναι διαφορετικές, παραμένουμε οικογένεια και αγαπημένοι φίλοι», σημείωσαν ακόμη.   Το διαζύγιο μπορεί να φέρει ανακατατάξεις στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Αν το ζευγάρι μοιράσει ισομερώς την περιουσία τους, αυτό μπορεί να αποφέρει στην ΜακΚένζι Μπέζος 69 δισ. δολάρια, κάτι που σημαίνει ότι η 48χρονη θα γίνει αυτομάτως η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, γράφει το Bloomberg. Παράλληλα όμως, ο Μπιλ Γκέιτς θα ξαναγίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ξεπερνώντας τον Τζεφ Μπέζος.  

Στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, όπου είναι η έδρα της Amazon και ζει το ζευγάρι, όλα τα περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν κατά τον έγγαμο βίο- αλλά και τα χρέη- μοιράζονται δίκαια από δικαστήριο, αν δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.