Η δικαστής Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, 85 ετών, πολύτιμο μέλος της φιλελεύθερης πτέρυγας του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, βγήκε από το νοσοκομείο αφού υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης καρκινικών οζιδίων από τον πνεύμονα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

«Η δικαστής Γκίνσμπεργκ έλαβε ειξιτήριο από το νοσοκομείο χθες και αναρρώνει στο σπίτι», δήλωσε η Κάθι Αρμπεργκ, διευκρινίζοντας ότι δεν θα χρειασθεί να υπάρξει περαιτέρω θεραπεία.

Η Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ διορίσθηκε το 1993 από τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και είναι το γηραιότερο μέλος της φιλεύθερης πτέρυγας του Ανωτάτου Δικαστηρίου που έχει ήδη μία 5 προς 4 συντηρητική πλειοψηφία, έπειτα από τους δύο πρόσφατους διορισμούς δικαστών που έκανε ο Τραμπ.

Αν του δοθεί η ευκαιρία, ο Ντόναλντ Τραμπ θα διορίσει έναν ακόμη υπερσυντηρητικό δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο, διαμορφώνοντας σε 6 προς 3 την συντηρητική πλειοψηφία, με σημαντικές συνέπειες για θέματα όπως η άμβλωση, η θανατική ποινή, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και οι θρησκευτικές ελευθερίες.

Γι΄αυτό η παρουσία της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ θεωρείται πολύτιμη και τα θέματα υγείας που έχει αντιμετωπίσει, και ξεπεράσει, παρακολουθούνται με μεγάλη προσοχή.