Στο στόχαστρο τρομοκρατών -όπως και οι Αρχές δηλώνουν- βρίσκεται για μια ακόμα φορά η Γαλλία, αλλά και η Ευρώπη μάλιστα σε περίοδο Χριστουγέννων. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τουλάχιστον τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, στην επίθεση ενόπλου στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου.

Ο δράστης τραυματίστηκε στο χέρι από πυρά αστυνομικού, αλλά κατάφερε να διαφύγει. Σε εξέλιξη βρίσκεται πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του. Η πληροφορία ότι βρίσκεται στον Καθεδρικό της πόλης διαψεύστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών. Έρευνες γίνονται μέχρι και τη μεθόριο με την Γερμανία.

Δείτε στον χάρτη τα σημεία της επίθεσης (με κόκκινο) και πάνω αριστερά το σημείο που βρίσκεται το Ευρωκοινοβούλιο.

Εντύπωση, πάντως, έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο 29χρονος δράστης, μεγαλωμένος στο Στρασβούργο, επρόκειτο να συλληφθεί το πρωί της Τρίτης από άνδρες της χωροφυλακής, στο πλαίσιο έρευνας για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία. Άλλοι ύποπτοι για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν. Ο ίδιος όμως παρέμεινε ελεύθερος.

Τα στοιχεία του δημοσιοποίησε η γαλλική εφημερίδα Le Figaro και φωτογραφίες αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία αναφέρουν ότι ανήκουν στον φερόμενο ως δράστη:

Περίπου 420 άνδρες, μέλη των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας και στρατιωτικοί, με την υποστήριξη δύο ελικοπτέρων, καταδιώκουν τον ένοπλο, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ από το Στρασβούργο, όπου μετέβη κατ' εντολή του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Η πόλη πάντως επιστρέφει στην ομαλότητα, καθώς τα σχολεία και τα πανεπιστήμια λειτουργούν κανονικά. Οι γόνεις, πάντως, έχουν την επιλογή να κρατήσουν τα παιδιά σπίτι. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας, εν όψει των εορτών.