Την απόφασή της να αναβάλλει την προγραμματισμένη για αύριο ψηφοφορία στη Βουλή επί της συμφωνίας του Brexit ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι, αφού ήταν σαφές πως οι πιθανότητες ήταν εναντίον της.

Στόχος της είναι να εξασφαλίσει βελτιώσεις από τους 27, ώστε να κερδίσει την απαιτούμενη στήριξη από διαφωνούντες τόσο στους κόλπους των Τόρις όσο και άλλων κομμάτων.

Η αποστολή της είναι εξαιρετικά δύσκολη, δεδομένου ότι οι Βρυξέλλες κλείνουν την πόρτα της επαναδιαπραγμάτευσης.   Η Βρετανίδα πρωθυπουργός υποστήριξε πως παρόλο που είναι σαφές πως υπάρχει ευρεία στήριξη για αρκετές πτυχές της συμφωνίας, το θέμα του backstop προκαλεί έντονη ανησυχία.

Όπως είπε παρά το γεγονός ότι η συμφωνία ξεκαθαρίζει ότι το backstop θα είναι προσωρινό μόνο μέτρο, δεν παρέχει επαρκείς διαβεβαιώσεις για ορισμένους βουλευτές.

Στόχος της λοιπόν είναι να δοθούν αυτές οι διαβεβαιώσεις και η όποια πρόβλεψη για backstop να έχει δημοκρατική νομιμοποίηση.   Όπως είπε θα συναντηθεί με τους ομολόγους της. Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, όμως, ξεκαθάρισε πως η συμφωνία ανάμεσα στους 27 και την κυβέρνηση Μέι δεν είναι απλά η καλύτερη δυνατή, αλλά η μόνη δυνατή.