Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα «πολύ σύντομα» προανήγγειλε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, με στόχο την επίλυση των διμερών εκκρεμοτήτων. Σε ερώτηση για το αν προγραμματίζεται συνάντηση μεταξύ του ιδίου και του Έλληνα πρωθυπουργού ο κ. Ράμα απάντησε χαρακτηριστικά: «Αναμένεται να συναντηθούμε σύντομα. Δεν ξέρω πού, στα Τίρανα ή στην Αθήνα, αλλά αναμένεται να συναντηθούμε σύντομα». 

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας χαρακτήρισε «ιστορική και παραδοσιακή» τη σχέση γειτονίας μεταξύ της χώρας του και της Ελλάδας. «Είναι μια ιστορική και παραδοσιακή σχέση γειτονίας και όπως πάντα συμβαίνει με τους γείτονες, δεν πάνε πάντα όλα τέλεια. Το γνωρίζουμε αυτό από τη γειτονιά μας, με κάθε γείτονα, είτε είναι στο χωριό, είτε στην πόλη, είτε μεταξύ των χωρών είναι πάντα το ίδιο» σημείωσε.

Ο Ράμα, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε προκλητικές δηλώσεις μετά τη δολοφονία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα από Αλβανούς αστυνομικούς, είπε ότι «υπάρχουν ορισμένες φορές κάποια πράγματα που είναι ατυχή, συμβαίνουν και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε»...

«Οι Έλληνες αγαπούν την Αλβανία, οι Αλβανοί την Ελλάδα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς πολιτική» υποστήριξε...