Τους τελευταίους διαλόγους πριν από τη δολοφονία του δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, στην Κωνσταντινούπολη, δημοσιεύουν τουρκικά ΜΜΕ.

Οι εν λόγω διάλογοι ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την τουρκική ιστοσελίδα Haberturk, η οποία ισχυρίζεται ότι πρόκειται για τις ηχογραφήσεις από τις τελευταίες στιγμές της ζωής του σαουδάραβα δημοσιογράφου.

«Άφησε το χέρι μου! Τι νομίζεις ότι κάνεις;» φέρεται να είπε ο Κασόγκι όταν βρισκόταν στο τμήμα του προξενείου για την έκδοση βίζας, την ώρα που κάποιος τον άρπαζε από το χέρι.

Σύμφωνα με τον τουρκική ιστοσελίδα, αμέσως μόλις μπήκε ο αρθρογράφος της Washington Post στο προξενείο, τον έπιασαν τέσσερα άτομα, ένα απ’ τα οποία τον άρπαξε απ’ το χέρι, και τον οδήγησαν στη «Β μονάδα» του προξενείου, όπου στεγάζονται διοικητικά τμήματα.

Εκτός από τους τέσσερις άνδρες, άλλοι τρεις άνδρες ακούγονται, πέραν του Κασόγκι, με την Haberturk να υποστηρίζει ότι ένας από αυτούς τους τρεις ήταν και ο Μάχερ Αμπντουλαζίζ Μουτρέμπ, ο φερόμενος επικεφαλής της ομάδας εκτελεστών με τα 15 μέλη.

«Προδότη! Θα λογοδοτήσεις» ακούγεται λέει μια φωνή που, σύμφωνα με την εφημερίδα, μοιάζει με εκείνη του Μουτρέμπ. Τα υπόλοιπα επτά λεπτά της ηχογράφησης φέρεται να περιλαμβάνουν λεκτικές αντεγκλίσεις, πάλη και βασανισμό.

Η εφημερίδα υποστηρίζει, επίσης, ότι έγιναν 19 κλήσεις προς τη Σαουδική Αραβία από τη μονάδα C, όπου βρίσκεται το γραφείο του προξένου. Τέσσερις από αυτές φέρονται να έγιναν μεταξύ του Μουτρέμπ και του Σαούντ αλ Καχτάνι, στενού συνεργάτη του διαδόχου του θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο συγκεκριμένος συνεργάτης απομακρύνθηκε από τη θέση του τον περασμένο μήνα.

Επί 11 λεπτά ακούγονται ήχοι από βασανιστήρια και ξυλοδαρμό και ακολουθεί σιωπή που διαρκεί 1 ώρα και 15 λεπτά, διάστημα κατά το οποίο εκτιμάται ότι οι σαουδάραβες πράκτορες χρησιμοποίησαν τις συσκευές παρεμβολής που είχαν μαζί τους.

Στη συνέχεια, ακούγονται τρεις άνδρες να κατεβαίνουν τρέχοντας μια σκάλα, με τον έναν να κλειδώνει την πόρτα του πρώτου δωματίου και τον δεύτερο να δίνει εντολή να διαγραφούν τα όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας, πριν αφαιρέσει τους σκληρούς δίσκους.

Εκείνη την ώρα μια άλλη φωνή ακούγεται να λέει: «Είναι περίεργο να φοράς τα ρούχα ενός ανθρώπου τον οποίο σκοτώσαμε 20 λεπτά πριν».

Η φωνή αυτή, σύμφωνα με την εφημερίδα, ανήκει στον 57χρονο Μουσταφά αλ Μοντάινι, ο οποίος επελέγη ως σωσίας του Κασόγκι να βγει και να περπατήσει σε πολυσύχναστα σημεία της Κωνσταντινούπολης ώστε να καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας και να φανεί ότι ο Κασόγκι ζει.