Τραγικό θάνατο βρήκε βρέφος δώδεκα ημερών στην Ινδία, όταν μαϊμού το άρπαξε από την αγκαλιά της μαμάς του, την ώρα που θήλαζε, και του επιτέθηκε δαγκώνοντάς το.

Η μητέρα του είχε στα χέρια της το αγοράκι και το θήλαζε, στο σπίτι τους στην πόλη Άγρα, στη βόρεια Ινδία, όταν η μαϊμού μπήκε και το άρπαξε, όπως περιέγραψε η οικογένεια στο BBC.

Λίγο μετά το άφησε, φρικτά δαγκωμένο, στη στέγη γειτονικού σπιτιού, ενώ οι περίοικοι δεν είχαν σταματήσει να την κυνηγούν.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με τους ντόπιους, ολοένα και περισσότερες τέτοιες επιθέσεις σημειώνονται στην περιοχή.

Ο θείος του μωρού είπε στο βρετανικό δίκτυο πως η οικογένεια είναι συντετριμμένη. «Υπάρχουν υπερβολικά πολλές μαϊμούδες στην περιοχή, ζούμε μέσα στον φόβο. Έχουμε πει στις αρχές τόσες φορές να μας βοηθήσουν, αλλά δεν έχουν κάνει τίποτα. Η μητέρα του βρέφους είναι τόσο ταραγμένη, που δεν μπορεί ούτε να μιλήσει».

Η γιαγιά του βρέφους είπε πως η οικογένεια δεν θα ξεπεράσει ποτέ αυτή την απώλεια. «Έχασα τον εγγονό μου, λίγο πριν το αρπάξει η μαϊμού τον είχα στην αγκαλιά μου. Δεν έπρεπε να πεθάνει το μωρό μας. Ο κόσμος θα μιλάει λίγο καιρό γι’ αυτόν και μετά θα το ξεχάσει. Αλλά θα πρέπει να ζήσουμε με το γεγονός πως τον χάσαμε».

«Η μαϊμού είχε δαγκώσει το μωρό στο κεφάλι και το άφησε μόνο όταν οι άνθρωποι την κυνήγησαν με ξύλα και της πέταξαν πέτρες» περιέγραψε εκπρόσωπος του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

«Οι μαϊμούδες είναι παντού σε αυτή την πόλη» δήλωσε στο Reuters ακτιβιστής για το περιβάλλον. «Αναζητούν φαγητό αλλά αρπάζουν και επιτίθενται». Σύμφωνα με την τοποθέτησή του, οι μαϊμούδες γίνονται πιο επιθετικές επειδή διώχνονται από το φυσικό τους περιβάλλον, το οποίο καταστρέφεται καθώς επεκτείνεται η πόλη.

Τοπικές οργανώσεις ζητούν να στειρωθούν οι μαϊμούδες και να εξαιρεθούν από τη νομοθεσία για την προστασία της άγριας ζωής.