Δέκα μέρες μετά από τη δολοφονία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα και οι αλβανικές αρχές συντηρούν την αβεβαιότητα για την παράδοση της σορού στην οικογένειά του. Μπορεί τα ΜΜΕ της χώρας να μετέδωσαν ότι η σορός θα παραδοθεί εντός της ημέρας, ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξανδρος Λυκουρέζος δήλωσε στον ΣΚΑΙ: «Δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση όσον αφορά στον χρόνο παράδοσής της».

«Η εισαγγελία σοβαρών αδικημάτων των Τιράνων ισχυρίζεται 'προφορικά' ότι θέλει να ολοκληρωθεί η έρευνα όσον αφορά την ποινική δικογραφία που έχει ανοίξει και αφού ολοκληρωθεί να δώσουν τη σορό και θα μπορέσει και η οικογένεια να έχει πρόσβαση στη δικογραφία» συνέχισε ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο κ. Λυκουρέζος εξέφρασε την έκπληξή του: «Ομολογώ αυτό για μένα είναι ανεξήγητο και περίεργο το ότι δεν ξέρω πότε θα τελειώσει η έρευνα. Σε κάθε περίπτωση δέκα ημέρες άταφος ένας νεκρός αποτελεί και προσβολή στη μνήμη του νεκρού. Γιατί δεν νομίζω ότι η παράταση της παραμονής της σορού και του νεκρού Κατσίφα στα Τίρανα στο νεκροτομείο προσθέτει ή συμβάλλει κατά κάποιο τρόπο στην έρευνα που κάνει η εισαγγελία».