Φιάσκο χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ την προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να κρύψει κάτω από το χαλί τη δολοφονία του δημοσιογράφου Κασόγκι. Νωρίτερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακαλέσει τις βίζες 21 Σαουδαράβων, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για τον φόνο του Κασόγκι, ενώ προετοιμάζεται για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων.

Mιλώντας στην Wall Street Journal ο Αμερικανός πρόεδρος «έδειξε» τον πρίγκιπα-διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας για την υπόθεση. Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Τραμπ είπε ότι «αυτός κάνει κουμάντο στη χώρα, κατά συνέπεια, αν κάποιος θα μπορούσε να έχει ανάμειξη, θα πρέπει να ήταν αυτός.» 

Ο πρόεδρος είπε ακόμα ότι έκανε και ο ίδιος ερωτήσεις στον πρίγκιπα Μοχάμεντ για την υπόθεση: «Η πρώτη μου ερώτηση ήταν: γνωρίζατε κάτι για το θέμα σε επίπεδο αρχικού σχεδιασμού; Και εκείνος απάντησε αρνητικά. Μετά τον ρώτησα: Από πού ξεκίνησε; Και μου απάντησε: από χαμηλότερα επίπεδα

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει τα όσα του απάντησε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας, ο Τραμπ -αφού έκανε παύση για μερικά δευτερόλεπτα- είπε: «Πραγματικά θα ήθελα να τον πιστέψω».

Την ίδια ώρα, η διευθύντρια της CIA, Τζίνα Χάσπελ, η οποία βρίσκεται στην Τουρκία για να ενημερωθεί όσον αφορά την έρευνα, ζήτησε να ακούσει το ηχητικό ντοκουμέντο του βασανισμού και της δολοφονίας του, δήλωσαν τέσσερις πηγές στο Reuters.

Παρά τις διαρροές σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία έχει στη διάθεσή της μια ηχητική καταγραφή-ντοκουμέντο για τον φόνο του Κασόγκι, ούτε οι αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες ούτε εκείνες άλλων συμμάχων τους είχαν αποκτήσει πρόσβαση έως αργά το βράδυ της Δευτέρας σε τέτοιου είδους υλικό.

Η Σαουδική Αραβία παραδέχθηκε το Σάββατο ότι ο Κασόγκι -αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ δημοσιογράφος, αρθρογράφος της εφημερίδας Washington Post, που είχε επικρίνει αποφάσεις του πρίγκιπα διαδόχου- σκοτώθηκε μέσα στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο κατά την εκδοχή που έδωσε, αυτό συνέβη έπειτα από «διαπληκτισμό» στη διάρκεια του οποίου ανταλλάχθηκαν «γροθιές».