Λουκέτο μπήκε στην κυπριακή αεροπορική εταιρεία Cobalt με αποτέλεσμα να μείνουν στο δρόμο 280 εργαζόμενοι. Ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες από διάφορους προορισμούς και κυρίως από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο και Παρίσι, που προγραμμάτισαν να πετάξουν με την Cobalt προς την Κύπρο ή και στα αντίθετα δρομολόγια, είναι πλέον η εξεύρεση αεροπορικών θέσεων, ακόμα και αν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν δεύτερο εισιτήριο για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Philenews, ήδη σχεδόν όλες οι πτήσεις από τους προορισμούς αυτούς είναι πλήρεις και δεν διατίθενται θέσεις. Οπότε πέραν της ταλαιπωρίας με την ακύρωση των πτήσεων τους οι επιβάτες μπαίνουν ήδη σε ένα «πόλεμο» εξεύρεσης θέσεων σε αεροπλάνα για να ταξιδεύσουν.

Το πρόβλημα αυτό αναμένεται να γίνεται ακόμα πιο έντονο, αφού ουσιαστικά ακυρώθηκαν περίπου 400.000 αεροπορικές θέσεις που αναζητούν αναπλήρωση.

Aegean και Blue Air, ετοιμάζουν έκτακτα σχέδια ενίσχυσης των πτήσεων από και προς Κύπρο.

Η Aegean σύμφωνα με τις πληροφορίες εντός των αμέσως επόμενων ωρών θα ανακοινώσει σχέδιο συγκεκριμένων έκτακτων πτήσεων «διάσωσης» για κάλυψη μεγάλου μέρους των αναγκών που δημιουργούνται για τις πρώτες μέρες με προσιτά ναύλα και προσφορές για τις δικές της και πρόσθετες πτήσεις. Επίσης αναμένεται να ανακοινωθούν ειδικά ναύλα για άλλους προορισμούς που πετούσε η Cobalt (Παρίσι, Δουβλίνο, Φρανκφούρτη κ.τ.λ) που θα γίνονται μέσω αεροδρομίου Αθηνών.

Xωρίς δουλειά 280 άτομα

Χωρίς δουλειά μένουν από σήμερα, 280 εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 60 είναι κυβερνήτες και συγκυβερνήτες, οι 130 αεροσυνοδοί και οι υπόλοιποι 90 εργαζόμενοι σε τεχνικά τμήματα, εμπορικά, υποστήριξης κ.τ.λ.

Χθες αργά το απόγευμα, καταβλήθηκαν στο προσωπικό όλα τα δεδουλευμένα μέχρι τη χθεσινή μέρα, περιλαμβανομένων των αναλογούντων αδειών. Δόθηκε επίσης το προβλεπόμενο διάστημα προειδοποίησης για απόλυση, δηλαδή απολαβές για 21 μέρες. Επίσης καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα στα διάφορα ταμεία, όπως κοινωνικές ασφαλίσεις, φόρο εισοδήματος, ταμεία προνοίας.

Αναμένεται να διαφανεί σήμερα αν οι εργαζόμενοι διεκδικούν οποιαδήποτε άλλα ποσά ή δικαιώματα, αφού δεν έχουν λάβει οποιαδήποτε πρόσθετη αποζημίωση.