Θυμό και μίσος δημιουργεί η είδηση ότι στο Ιράκ ένα 14χρονο αγόρι δολοφονήθηκε με μαχαίρι επειδή νεαροί πίστευαν ότι είναι ομοφυλόφιλο.

Το πιο εξωφρενικό είναι ότι οι δράστες έβγαλαν βίντεο τα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής του θύματος, την ώρα που οι ίδιοι φώναζαν ομοφοβικά συνθήματα εις βάρος του.

Η επίθεση έγινε κοντά στο σπίτι του 14χρονου Χαμούντ αλ Μουταΐρι, στο Γιαρμούκ της Βαγδάτης. Οι δράστες, των οποίων ο αριθμός είναι άγνωστος, τον μαχαίρωσαν επανειλημμένα στην κοιλιά. Το βίντεο, που κυκλοφόρησε στα social media, δείχνει τον 14χρονο να είναι πεσμένος στο έδαφος και να αιμορραγεί. Μια φωνή ακούγεται να του κάνει μια σειρά ερωτήσεων, συμπεριλαμβανομένου του «ποιο είναι το αγόρι σου», σύμφωνα με το Kurdistan24.

Λίγο προτού πεθάνει, το παιδί παρακαλάει να το μεταφέρουν σε νοσοκομείο και φωνάζει «θέλω τη μαμά μου». Όταν, μάλιστα, ρωτά από πού προέρχεται το αίμα, του απαντούν «από τα έντερά σου».

Σημειώνεται πως οι αρχές της χώρας δεν έχουν ακόμη προβεί σε κάποιο σχόλιο για την άγρια δολοφονία και το βίντεο, με αρκετούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εκφράζουν την οργή τους.