Με την απονομή του Μεταλλίου της Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης τίμησε την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, σε ειδική εκδήλωση που έγινε απόψε στο προεδρικό μέγαρο, στην Λευκωσία.

Απευθυνόμενος στην τιμωμένη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η απονομή του Μεταλλίου είναι «ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης και εκτίμησης του πολυδιάστατου κοινωνικού και πολιτιστικού έργου που επιτελείτε, προσηλωμένη διαχρονικά στην ανιδιοτελή προσφορά προς τους συνάνθρωπους μας και τον Ελληνισμό».


Είναι, τόνισε, «μια διάκριση που απονέμεται σε διακεκριμένες προσωπικότητες με εξαίρετη προσφορά προς τον Κυπριακό Ελληνισμό και τη Δημοκρατία της Κύπρου, ευρύτερα».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι οι πρωτοβουλίες της κ. Βαρδινογιάννη, οι οποίες διακρίνονται στη σπουδαία πορεία και την απτή συνεισφορά του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», αλλά και την αποστολή της ως πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO, την αναδεικνύουν σε «ένα φωτεινό παράδειγμα αλτρουισμού και φιλανθρωπίας, που καθοδηγεί το κοινό μας όραμα για ένα καλύτερο αύριο της κοινωνίας».

Η κυρία Βαρδινογιάννη εξέφρασε την συγκίνηση και τις ευχαριστίες της για την τιμή.