Mια 33χρονη δημοσιογράφος από τη Βουλγαρία βιάστηκε και δολοφονήθηκε άγρια το βράδυ του Σαββάτου στη βουλγαρική πόλη Ρούσε.

Η Βικτόρια Μαρίνοβα, δημοσιογράφος και παραγωγός του τηλεοπτικού σταθμού TVN, διεξήγαγε έρευνα σχετικά με υπόθεση διαφθοράς που αφορά διασπάθιση κοινοτικών πόρων. Η βουλγαρική αστυνομία ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η δολοφονία της Μαρίνοβα σχετίζεται με την έρευνά της.

Ωστόσο, η τελευταία εκπομπή της Mαρίνοβα αφορούσε έρευνα από ομάδα βουλγάρων δημοσιογράφων για εταιρείες που εμπλέκονται σε κοινοτικά χρηματοδοτούμενα σχέδια υποδομών και διαχειρίζονται οι τοπικές αρχές. Υποστήριξε ότι το 30 με 40% της χρηματοδότησης που έλαβε ένας όμιλος εταιρειών σπαταλήθηκε από τη διαφθορά και τις δωροδοκίες.

Ο περιφερειακός εισαγγελέας της Ρούσε, Γκεόργκι Γκεόργκιεφ, δήλωσε στον guardian, πως ο θάνατος της προκλήθηκε από χτυπήματα στο κεφάλι και ασφυξία.

Το άψυχο σώμα της δημοσιογράφου αναγνωρίστηκε, όπως αναφέρουν οι αρχές, από τατουάζ με τα αρχικά της, καθώς επάνω της δεν βρέθηκαν ούτε το κινητό της τηλέφωνο, ούτε τα κλειδιά της, ενώ έλειπαν και τα ρούχα της.

Ο Γκεόργκιεφ δήλωσε επίσης ότι οι αρχές αναζητούν όλους τους οδηγούς, που φέρεται να εμπλέκονται, αν και η αστυνομία δήλωσε ότι το έγκλημα δεν είναι άμεσα συνδεδεμένο με την έρευνα που έκανε.

Ομάδες καταπολέμησης της διαφθοράς και ευρωβουλευτές ζήτησαν από την βουλγαρική κυβέρνηση και τις αρχές την πλήρη διερεύνηση του θανάτου της δημοσιογράφου.