Ινδονησιακό σωστικό συνεργείο εντόπισε τα πτώματα 34 παιδιών, μαθητών θεολογικής σχολής, μέσα σε εκκλησία στο βόρειο τμήμα της νήσου Σουλαουέσι που χτυπήθηκε από κατολίσθηση λάσπης μετά τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής.

«Συνολικά, τριάντα τέσσερα πτώματα βρέθηκαν από την ομάδα» του Ερυθρού Σταυρού που συμμετέχει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αούλια Αριάνι, προσθέτοντας ότι αρχικά αγνοούνταν 86 σπουδαστές σε καταυλισμό στην περιοχή Σιγκί Μπιρομάρου.

Η Αριάνι τόνισε πως η τοποθεσία αυτή, στο βόρειο τμήμα της Κελέβης είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτη: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα» για τα μέλη του συνεργείου ήταν να φύγουν από εκεί, «με τα πόδια, μέσα στη λάσπη, κάνοντας διαδρομή μιάμισης ώρας, μεταφέροντας ταυτόχρονα τα άψυχα σώματα των παιδιών».

Οι νεκροί από το σεισμό των 7,5 βαθμών έχουν φτάσει τους 844. Το κεντρικό τμήμα της νήσου υπέστη τεράστια καταστροφή από το σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε. Ειδικά στην παραθαλάσσια πόλη Παλού, τα κύματα σάρωσαν κατοίκους, τμήματα κτιρίων, αυτοκίνητα, βλάστηση…