Στους 81 νεκρούς έχει φτάσει ο τραγικός απολογισμός από τον ισχυρό τυφώνα Μανγκούτ που έπληξε τις Φιλιππίνες το Σάββατο. Αριθμός που όμως ίσως αυξηθεί και άλλο καθώς οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν δεκάδες ανθρώπους που έχουν καταπλακωθεί από τις λάσπες.

Δεκάδες άνθρωποι που πιστεύεται ότι είναι νεκροί εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια. Ο τυφώνας πέρασε πάνω από το βόρειο τμήμα των Φιλιππίνων καταστρέφοντας σπίτια και πλημμυρίζοντας καλλιεργήσιμες εκτάσεις. «Υπάρχουν ακόμη 59 άνθρωποι που αγνοούνται» στην Ιτογκόν, δήλωσε ο Ρικάρντο Τζαλάντ αξιωματούχος της πολιτικής προστασίας. «Αν τους προσθέσουμε σε αυτούς που έχουν ήδη εντοπιστεί, είναι πιθανό να ξεπεράσουμε τους 100 νεκρούς».

Ο πιο ισχυρός για φέτος παγκοσμίως τυφώνας, προκάλεσε χάος και στο Χονγκ Κονγκ, όπου ουρανοξύστες ταλαντεύονταν επί ώρες εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, με δέντρα να ξεριζώνονται και δρόμοι να καταστρέφονται.

Οι επιχειρήσεις αναζήτησης συνεχίζονται ακόμη και σήμερα, με τους διασώστες να σκάβουν τη λάσπη με φτυάρια ή και με γυμνά χέρια.