Η Τουρκική οικονομία καταρρέει, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει από τον εμίρη του Κατάρ ένα «ιπτάμενο παλάτι», αξίας 400 εκατ. ευρώ

Το αεροσκάφος έφτασε στην Κωνσταντινούπολη το πρωί της Τετάρτης και έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει 76 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος, συνολικά 94 άτομα.

Στο πολυτελές τζετ υπάρχουν 7 υπνοδωμάτια, 2 μεγάλα σαλόνια, αίθουσες συσκέψεων, ακόμη κι ένα μικρό νοσοκομείο.

Διαθέτει ένα σύστημα ψυχαγωγίας Panasonic και ένα τελευταίας τεχνολογίας σύστημα ασφαλείας ενώ, είναι  εξοπλισμένο με διάφορες αίθουσες εκδηλώσεων, σαλόνια, αίθουσες συνεδριάσεων, χώρους καθισμάτων πρώτης κατηγορίας και ακόμη και δικό του νοσοκομείο.

Η τιμή του χωρίς τον εξοπλισμό του είναι 400 εκατομμύρια δολάρια, ενώ για να γεμίσει καύσιμα το αεροπλάνα χρειάζονται 250 χιλιάδες δολάρια.

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευση με τον Gamze Taşçıer, βουλευτή του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), να χαρακτηρίζει το αεροσκάφος των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, με ένα “Ιπτάμενο παλάτι”.

«Το προεδρικό μέγαρο καλεί τους πολίτες της Τουρκίας να σφίξουν το ζωνάρι για να σώσουν τη χώρα και την ίδια ώρα δεν εγκαταλείπουν την πολυτέλεια και την φαντασία », δήλωσε ο βουλευτής.