Μέχρι και στο Reuters έφτασε η ανικανότητα της κυβέρνησης να ανταπεξέλθει απέναντι στις πυρκαγιές αλλά και η απουσίας μίας συγγνώμης ή παραίτησης, μετά και τους θανάτους από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Ειδικότερα, το άρθρο του Reuters αναφέρει πως η αντιπολίτευση της Ελλάδας κατηγόρησε την κυβέρνηση την Παρασκευή για αλαζονεία και μια απόλυτη αποτυχία να προστατεύσει τις ζωές, απαντώντας σε μια καταστροφική πυρκαγιά, καθώς οι ερωτήσεις παρέμειναν αναπάντητες σχετικά με το πώς πέθαναν τουλάχιστον 86 άνθρωποι στην πόλη Μάτι.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η αντιπολίτευση κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση για αλαζονεία και απόλυτη αποτυχία να προστατεύσει τις ζωές των πολιτών, καθώς ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα σχετικά με το πώς πέθαναν τουλάχιστον 86 άνθρωποι στο Μάτι.

Οι επιζώντες μιας από τις χειρότερες καταστροφές στην Ελλάδα επιτέθηκαν ήδη σε έναν υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης όταν επισκέφθηκε χθες την περιοχή.

Σήμερα, ωστόσο, έληξε επίσημα το τριήμερο πένθος που κήρυξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τους αντιπάλους του να προχωρούν αμέσως στην… επίθεση.

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία, επέκρινε τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες βράδυ η κυβέρνηση, όπου δεν ακούστηκε ούτε μία «συγνώμη».

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Τοσκάς δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι η κυβέρνηση υποψιάζεται ότι κρύβονται εμπρηστές πίσω από την πυρκαγιά της Δευτέρας, που παγίδευσε δεκάδες ανθρώπους στα αυτοκίνητά τους, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις φλόγες.

Η αριστερή κυβέρνηση υπερασπίστηκε τον εαυτό της, λέγοντας ότι δεν υπήρχε χρόνος για εκκένωση, καθώς η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα.

Ωστόσο, αυξάνεται η πίεση στην κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται πίσω από τη Νέα Δημοκρατία στις δημοσκοπήσεις, καθώς ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω και τα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο παγιδεύτηκαν οι άνθρωποι συσσωρεύονται.

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από την Τρίτη, όταν κήρυξε το τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.