Η δεύτερη φάση της «εξόδου» των παγιδευμένων αγοριών από τη σπηλιά στην Ταϊλάνδη ξεκινά με στόχο να βγουν άλλα τέσσερα παιδιά. Ήδη την Κυριακή ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η διάσωση τεσσάρων παιδιών, τα οποία οδηγήθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο, αλλά η κατάσταση της υγείας τους ήταν εξαιρετικά καλή.

Οι δύτες που συμμετείχαν στην πρώτη επιχείρηση θα είναι στην πρώτη γραμμή και της νέας φάσης, δεδομένης της εμπειρίας που απέκτησαν. Συνολικά στη σπηλιά βρίσκονται άλλοι 8 μαθητές και ο προπονητής τους. Ο καιρός δεν μοιάζει να είναι σύμμαχος τη Δευτέρα, καθώς αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις.

Το ενθαρρυντικό από την πρώτη επιχείρηση είναι ότι ολοκληρώθηκε γρηγόροτερα από το αναμενόμενο, όπως είπαν οι ειδικοί. Δεκάδες δύτες και ειδικοί από όλο τον κόσμο έχουν φτάσει στην Ταϊλάνδη για να βοηθήσουν στην επιχείρηση. Στην πρώτη γραμμή οι δύτες από την Αυστραλία -συνολικά δώδεκα.

Εν τω μεταξύ, φαίνεται να διαψεύσθηκαν οι πληροφορίες ότι μεταξύ των τεσσάρων που βγήκαν την Κυριακή ήταν και ο προπονητής. Σε ορισμένα ΜΜΕ γράφτηκε ότι χρειάστηκε να βγει, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν καλή. Τελικά, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε.