Η υπόθεση μονοπωλεί την πολιτική συζήτηση στον Καναδά τις τελευταίες ημέρες και ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι δεν θυμάται να υπήρξε αρνητική συμπεριφορά εκείνη την ημέρα.

Ο Τριντό ήταν τότε 28 ετών, εκπαιδευτικός και είχε πάει σε μουσικό φεστιβάλ. Μερικές ημέρες αργότερα δημοσιεύθηκε ένα ανυπόγραφο άρθρο σε τοπική εφημερίδα, που τον κατηγορούσε ότι «χούφτωσε» και ότι «μεταχειρίστηκε απρεπώς» μία γυναίκα δημοσιογράφο, η οποία δεν κατονομαζόταν στο κείμενο.

Αν και το άρθρο δεν περιελάμβανε λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη, υποστήριζε ότι η γυναίκα αισθάνθηκε «κατάφωρα προσβεβλημένη» και ότι ο Τριντό απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του. «Συγγνώμη, αν ήξερα ότι είσαι δημοσιογράφος εφημερίδας δεν θα ήμουν τόσο τολμηρός», της είπε, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Τριντό ρωτήθηκε για την υπόθεση για πρώτη φορά από τότε που έγινε πρωθυπουργός του Καναδά.

«Θυμάμαι καλά εκείνη την ημέρα στο Κρέστον. Πέρασα καλά. Δεν θυμάμαι καμία αρνητική συμπεριφορά εκείνη την ημέρα», είπε σε δημοσιογράφους.

Η τότε εκδότρια της εφημερίδας, Βαλερί Μπουρνέ, είπε στο CBC ότι θυμάται ότι η δημοσιογράφος ήταν ταραγμένη από τη συνάντησή της με τον Τριντό. Είπε ακόμη πως θεωρεί ότι η ρεπόρτερ του μιλούσε, όταν εκείνος την άγγιξε. «Ηταν ένα σύντομο άγγιγμα. Δεν θα το χαρακτήριζα σεξουαλική επίθεση», ανέφερε ακόμη.