Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα συναντηθεί αύριο, Δευτέρα, στις 11:45, στο Υπουργείο, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Βιετνάμ, Pham Binh Minh, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, σε συνέχεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών στο Ανόι τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ειδικότερα οι συνομιλίες θα εστιασθούν σε ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, καθώς και στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Έμφαση θα δοθεί στους τομείς του εμπορίου και της οικονομίας, στη μορφωτική και πολιτιστική συνεργασία, στον τουρισμό και στην ναυτιλία. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Μετά το πέρας των συνομιλιών, περί ώρα 13:15, οι δύο υπουργοί θα υπογράψουν τη Συμφωνία Κατάργησης Θεωρήσεων σε Διπλωματικά Διαβατήρια και, ακολούθως, περί ώρα 13:20, θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Η συνάντηση θα συνεχιστεί σε γεύμα εργασίας.