Το γύρο του ιταλόφωνου Διαδικτύου κάνει το Σάββατο απάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε σε δημοσιογράφο για την στάση του κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τη νύχτα της Πέμπτης μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής. 

Ο Κόντε ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου για την στάση του από βρετανίδα δημοσιογράφο: Η δημοσιογράφος του ζήτησε μεν προκαταβολικά να της απαντήσει στα αγγλικά, αλλά έθεσε την ερώτηση στα ιταλικά ρωτώντας αν στέκει ο χαρακτηρισμός πως ήταν «αλαζονικός» απέναντι στους άλλους ηγέτες -και προσέθεσε και τη διευκρίνιση στα αγγλικά πως η ερώτηση ήταν αν έκανε «bullying» (κυριολεκτικά, «νταηλίκι»). 

Γελώντας, ο Κόντε τής απάντησε στα αγγλικά: «Yes, a little bit», δηλαδή, «ναι, λίγο», περνώντας αμέσως σε επόμενη ερώτηση. 

Υπενθυμίζεται πως άλλοι ηγέτες της ΕΕ είχαν εκφράσει ενόχληση από το πώς συμπεριφέρθηκε ο Κόντε στη Σύνοδο και το πώς ήταν έτοιμος εξ αρχής να ασκήσει βέτο. 

Χαρακτηριστικά, ο Σουηδός πρωθυπουργός του είχε πει: «Εγώ ήμουν οξυγονοκολλητής κι εσείς είστε καθηγητής Νομικής, αλλά σας λέω πως δεν είναι τρόπος αυτός να μιλάτε».

Για τον Κόντε δεν είναι απαραίτητα καθόλου κακό να φαίνεται πως στάθηκε «αλαζονικός»: Η εικόνα που θέλει να καλλιεργήσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος στηρίζεται από το αντισυστημικό «Κίνημα των Πέντε Αστέρων» και την ξενοφοβική Λέγκα, είναι ακριβώς εκείνη που, κατά τα λεγόμενα της Λέγκα, «βάζει πρώτα την Ιταλία στην ΕΕ».