Η κυκλική διασταύρωση της Στήλης της Νίκης στο Βερολίνο είναι το σημείο που συναντώνται κεντρικοί οδικοί άξονες του δυτικού τμήματος της πόλης -το σημείο ονομάζεται (κατ' αναλογία της διασταύρωσης της Αψίδας του Θριάμβου στο Παρίσι) «Μεγάλο Αστέρι» -και η Greenpeace αποφάσισε να πάρει πολύ κυριολεκτικά το όνομα. 

Σε δράση - διαμαρτυρία την Τρίτη, ακτιβιστές της οργάνωσης φρόντισαν να βαφτεί κίτρινο ολόκληρο το οδόστρωμα γύρω από την Στήλη με συνολικά 3.500 λίτρα κίτρινου χρώματος. 

Οργανωτικά, να σημειωθεί, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο: Οι ακτιβιστές χρησιμοποίησαν φορτηγό που έριξε μπογιά κάνοντας τον κύκλο της διασταύρωσης και άλλοι -πεζοί- έριξαν χρώμα σε επιλεγμένα σημεία. Την δουλειά την έκαναν τα οχήματα των πολιτών, που -αναγκαστικά- μοίρασαν την μπογιά ομοιόμορφα στο δρόμο (για το «δεύτερο χέρι»). 

Οι ακτιβιστές φρόντισαν να σημειώσουν πως η μπογιά είναι οικολογική και ξεπλένεται, ενώ είχαν αναρτήσει σημάνσεις προειδοποίησης στους οδηγούς για ολισθηρότητα του δρόμου. 

Η διαμαρτυρία της Greenpeace γινόταν με φόντο τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, η οποία πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει θέσει χρονοδιάγραμμα για το πώς η Γερμανία θα επιτύχει μέχρι το 2020 μείωση των εκπομπών ρύπων, όπως προβλέπεται στη συμφωνία του Παρισιού.