Για τις 11 το πρωί έχει συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής της ΠΓΔΜ προκειμένου να επικυρώσει τη συμφωνία Ζάεφ-Τσίπρα. Το σχέδιο νόμου πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία από την αρμόδια Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Τη συμφωνία παρουσίασε στα μέλη της Επιτροπής ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Ο ίδιος μίλησε για «πράξη ευθύνης και πατριωτισμού», αλλά και για ιστορική στιγμή στην ιστορία της χώρας. Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι έρχονται καλύτερες μέρες για την ΠΓΔΜ.

Μίλησε για συμβιβασμό, «στον οποίο εμείς και οι Έλληνες φίλοι προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε ό, τι είναι σημαντικό για όλους εμάς». Πρόσθεσε, δε, ότι η απόφαση για την επίλυση του θέματος ελήφθη χωρίς πίεση από τις χώρες της Δύσης και τόνισε πως αυτό που κάνουμε σήμερα, είναι η θυσία της μυθολογίας προς όφελος της πραγματικότητας.

Το κόμμα της Αντιπολίτευσης VMRO που αντιτίθεται στη Συμφωνία έχει καλέσει συγκέντρωση οπαδών του μπροστά στο Κοινοβούλιο την ώρα της συζήτησης. Από το συγκεκριμένο κόμμα προέρχεται και ο πρόεδρος της χώρας, Ιβάνοφ, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ασκήσει βέτο.