Ένδεκα σοροί μεταναστών περισυνελέγησαν και 67 μετανάστες διασώθηκαν στα ανοικτά του νότιου τμήματος των ακτών της Τυνησίας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των τυνησιακών Αρχών.

Όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή, τα ξημερώματα ένα πλοιάριο με μετανάστες βυθιζόταν στα ανοικτά των ακτών του νομού Σφαξ, σύμφωνα με το υπουργείο. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 67 μεταξύ αυτών διασώθηκαν, ανάμεσά τους Τυνήσιοι και ξένοι, και 11 σοροί περισυνελέγησαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό.

«Η ακτοφυλακή και το ναυτικό συνεχίζουν τις έρευνές τους με την υποστήριξη στρατιωτικού αεροσκάφους» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το υπουργείο έκανε λόγο για σήμα κινδύνου σχετικά με αλιευτικό σκάφος που βυθιζόταν στα ανοικτά του Κερκενάχ (νότια) με μετανάστες επί του πλοίου.

«Μονάδες της ακτοφυλακής στη Σφαξ και του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας κατευθύνθηκαν κοντά στο πλοιάριο που απείχε 5 ναυτικά μίλια από το νησί Κερκενάχ και 16 ναυτικά μίλια από την πόλη Σφαξ» σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Τυνήσιοι και πολλοί Αφρικανοί επιχειρούν συχνά να διασχίσουν τη Μεσόγειο, κατευθυνόμενοι προς τη Σικελία στην Ιταλία, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.