Την πριγκίπισα Χαΐφα της Σαουδικής Αραβίας επέλεξε το Vogue Arabia για το νέο του εξώφυλλο, παρουσιάζοντάς την με μαντίλα να οδηγεί - θέλοντας να παρουσιάσει την νέα ηγεσία στο Ριάντ ως «κινητήρια δύναμη» (όπως δείχνει με τον τίτλο της) αλλαγής στη Σαουδική Αραβία.
Το περιοδικό αναφέρεται στην χαλάρωση των περιορισμών σε βάρος των γυναικών στη Σαουδική Αραβία, μεταξύ άλλων εκείνης να μην πιάνουν τιμόνι.

Ωστόσο η κίνηση του Vogue προκάλεσε κύμα αντιδράσεων. Αρκετοί χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα στηλιτεύουν ως υποκριτικό το να παρουσιάζεται το σαουδαραβικό στέμμα ως «κινητήρια δύναμη αλλαγής», την ώρα που διώκονται υπέρμαχοι κοινωνικών ελευθεριών διώκονται και το κίνημα για γυναικεία χειραφέτηση παλεύει να ακουστεί.

Ο διευθυντής του Vogue Arabia υπερασπίστηκε την επιλογή στο εξώφυλλο λέγοντας, όπως μεταδίδει το BBC, πως το εξώφυλλο και το δημοσίευμα «φωτίζουν και θέτουν σε συζήτηση κεντρικά θέματα που έχουν να κάνει με τη γυναίκα στον αραβικό κόσμο» και πως η επιλογή να αναδειχθεί η πριγκίπισα «μεγεθύνει το μήνυμα».