Την ευθύνη της επίθεσης στη Λιέγη την Τρίτη διεκδίκησε η ISIS με ανάρτησή της στο Διαδίκτυο τη νύχτα Τετάρτης προς Πέμπτη. 

Η οργάνωση υποστήριξε πως ο δράστης, που έχει ταυτοποιηθεί ως ο 31χρονος Μπενζαμίν Ερμάν, «ήταν στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους», σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η βελγική Soir. 

Στο μήνυμά της, η ISIS ανέφερε πως «απάντησε στο κάλεσμα για επίθεση στις χώρες του συνασπισμού» που επιχειρούν εναντίον της κυρίως στη Συρία. 

Προηγουμένως είχε βγει στη δημοσιότητα βίντεο που είχε τραβήξει περίοικος από στιγμιότυπο της επίθεσης.

Παράλληλα, όπως ανέφερε επίσης την Τετάρτη το Reuters, ο Ερμάν βρισκόταν σε λίστα των αρχών με άτομα που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί και βρισκόταν σε διήμερη άδεια προκειμένου να επιστρέψει για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του έως το 2020. Ο τρομοκράτης είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών. Το γαλλικό δίκτυο AFP επικαλούμενο πηγές που συμμετέχουν στην έρευνα, ισχυρίζεται πως ο Eρμάν τελούσε υπο παρακολούθηση λόγω του ότι είχε επαφές με ριζοσπαστικά στοιχεία στους ισλαμιστικούς κύκλους της Λιέγης και φαίνεται πως και ο ίδιος είχε ριζοσπαστικοποιηθεί ενόσω βρισκόταν στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο Ερμάν βρισκόταν έξω από σχολείο όταν τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί για έλεγχο ρουτίνας. Κατάφερε να πάρει το όπλο ενός αστυνομικού και να ανοίξει πυρ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και ένας περαστικός.

Στη συνέχεια πήρε μια γυναία όμηρο, την οποία κράτησε επί αρκετή ώρα. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν, ενώ η γυναίκα απελευθερώθηκε. Άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.