Περίπου 2.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί στο Βερολίνο, καθώς το ξενοφοβικό κόμμα AfD έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης. Εκεί αναμένονται και αντι-συγκεντρώσεις από ακτιβιστές.

Το AfD προκάλεσε πολιτικό σεισμό στη χώρα, αφού στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου έλαβε σχεδόν 13%.

Η πορεία των υποστηρικτών του κόμματος αναμένεται να ξεκινήσει στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) από την πλατεία του κεντρικού σταθμού για την Πύλη του Βρανδεμβούργου, όπου πολλά ηγετικά στελέχη του αντιισλαμικού αυτού κόμματος, μεταξύ των οποίων οι δύο πρόεδροί του Αλεξάντερ Γκάουλαντ και Γεργκ Μόιτεν, αναμένεται να μιλήσουν.

Αφού είχε ανακοινώσει ότι αναμένει μαζική συμμετοχή πέραν των 10.000, τώρα τα στελέχη του AfD μιλούν για περίπου 2.500 άτομα.

«Δεν θα αφήσουμε τους δρόμους στους υποστηρικτές της AfD» δήλωσε η Νόρα Μπέρνεϊς της συμμαχίας «Σταματήστε το μίσος, σταματήστε την AfD». Η συμμαχία αυτή αποτελείται από πολιτικά κόμματα, συνδικάτα, φοιτητικές ενώσεις ή οργανώσεις υπεράσπισης των προσφύγων.

Η «Εναλλακτική για τη Γερμανία», όπως είναι το όνομα του AfD, ιδρύθηκε το 2013 και έγινε η τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της χώρας, τρέφοντας τους φόβους του κόσμου οι οποίοι συνδέονταν με την άφιξη περισσότερων από ένα εκατομμύριο μεταναστών και προσφύγων.