Η Βόρεια και η Νότια Κορέα συζητούν μια πιθανή δέσμευση μη επίθεσης από τις ΗΠΑ προς τη Βόρεια Κορέα και την έναρξη συνομιλιών για την σύναψη μιας ειρηνευτικής συνθήκης ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες της Πιονγκγιάνγκ όσον αφορά την ασφάλεια πριν από τη διεξαγωγή μιας συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκαν αιφνιδιαστικά για δεύτερη φορά το Σάββατο, προκειμένου να συζητήσουν και να προετοιμάσουν τη συνάντηση Τραμπ-Κιμ, στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

«Για την επιτυχία της συνόδου εξετάζουμε τρόπους για τη διάλυση των ανησυχιών της Β.Κορέας όσον αφορά την ασφάλεια» δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Σεούλ σε δημοσιογράφους.

Aπό την πλευρά του ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας δήλωσε ότι ο Βορειοκορεάτης ομόλογός του δεσμεύεται πλήρως στην κατεύθυνση της αποπυρηνικοποίησης της Χερσονήσου.

Συγκρατημένα αισιόδοξος και ο Τραμπ. «Σημειώνουμε πρόοδο σχετικά με την Βόρειο Κορέα» δήλωσε από τον Λευκό Οίκο. Σε ερώτηση για το αν τελικά θα γίνει η συνάντηση, επιβεβαίωσε την ημερομηνία και τον τόπο. «Αυτό δεν έχει αλλάξει, επομένως, θα δούμε τι θα συμβεί» κατέληξε.