Στη βάση των Podemos απευθύνεται ο Πάμπλο Ιγκλέσιας προκειμένου εκείνη να αποφασίσει για το πολιτικό του μέλλον. Αφορμή, για την ξαφνική αυτή κρίση η αγορά του σαλέ στα περίχωρα της Μαδρίτης. Το θέμα πήρε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που ανέμενε ο ηγέτης του κόμματος και η σύντροφός του. Οι εξηγήσεις που οι ίδιοι έδωσαν μέσω Facebook, δεν στάθηκαν αρκετές για να πείσουν.

Πάντως, δύσκολα η βάση του κόμματος θα αποφασίσει την έξωση του Ιγκλέσιας, δεδομένου ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο η Ισπανία έχει τοπικές εκλογές μεγάλης πολιτικής σημασίας και το τελευταίο που θα ήθελαν οι Podemos είναι εσωστρέφεια, γκρίνια και κενό ηγεσίας.

Ο Ιγκλέσιας βρήκε και συμμάχους στην περιπέτεια με το σαλέ: Ο ηγέτης της Γαλλικής Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν, δήλωσε ότι στέκεται στο πλευρό του και το ίδιο ζήτησε να κάνει και η βάση του κόμματος. Στο πλευρό του Ιγκλέσιας και η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άδα Κολάου, η οποία εξήρε το θάρρος του να απευθυνθεί στη βάση του κόμματος.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Ισπανίας, το μέσο δάνειο στη χώρα είναι 120.000 ευρώ με χρόνο αποπληρωμής τα 24 χρόνια. Στην Μαδρίτη, όπου το εισόδημα είναι ελαφρώς υψηλότερο, το μέσο δάνειο φτάνει τα 161.000 ευρώ. Το ζεύγος Ιγκλέσιας-Μοντέρο με τις βουλευτικές αποζημιώσεις έλαβε 500.000 ευρώ δάνειο και θα το αποπληρώσει σε 30 χρόνια.

Το σαλέ βρίσκεται σε οικόπεδο 2 στρεμμάτων, έχει πισίνα και συνολική επιφάνεια 250 τετραγωνικά μέτρα. Όπως ήταν αναμενόμενο, το Twitter δεν άφησε σε χλωρό κλαρί τον Ιγκλέσιας, τον άνθρωπο που κεφαλαιοποίησε πολιτικά το κίνημα των «Αγανακτισμένων» και συχνά πυκνά έγραφε Tweet καταγγέλλοντας την πολυτελή ζωή των στελεχών του κόμματος του πρωθυπουργού Ραχόι.