Με την αποχή σε επίπεδα-ρεκόρ ο Νικολάς Μαδούρο επανεξελέγη πρόεδρος της Βενεζουέλας σε μια διαδικασία στην οποία δεν συμμετείχε η Αντιπολίτευση, ενώ δεν έλειψαν οι καταγγελίες για νοθεία. Με τη συμμετοχή στο 32,3% (έναντι 80% στις εκλογές του 2013, τις οποίες ο Μαδούρο είχε κερδίσει οριακά), ο νυν πρόεδρος έλαβε το 67,7%.

 Παρά την προειδοποίηση του ίδιου του προέδρου «κάλπες ή σφαίρες», η πλειονότητα των συμπατριωτών του φαίνεται ότι αδιαφόρησε για την εκλογική διαδικασία, ακόμα και σε προάστια ή γειτονιές του Καράκας, όπου παραδοσιακά ο Μαδούρο, αλλά και ο προκάτοχός του Τσάβες, είχαν ρεύμα.

«Ας λένε ό,τι θέλουν για μένα. Αλλά είναι προσβολή για τον λαό της Βενεζουέλας ότι εδώ έχουμε δικτατορία. Σήμερα με αυτές τις εκλογές, η χώρα οδεύει σε πολιτική σταθερότητα, είμαι βέβαιος. Το νιώθω και το βλέπω. Καλώ όλους τους πολίτες να προσέλθουν. Κάλπες ή σφαίρες, πατρίδα ή αποικία, ειρήνη ή βία, ανεξαρτησία ή  υποταγή» δήλωσε ο Μαδούρο, χωρίς τελικά να πείσει πολλούς.

Η Αντιπολίτευση, αλλά και οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν αναγνωρίζουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Το ίδιο αναμένεται να πράξουν και αρκετές από τις χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.