Πυροβολισμοί στο λύκειο του Santa Fe του Τέξας από μαθητή με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 8 συμμαθητών του. Ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες έχει συλληφθεί.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN, o ένοπλος εισέβαλε στην αίθουσα των καλλιτεχνικών και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, τραυματίζοντας μια μαθήτρια στο πόδι.

 Ο υποδιευθυντής του λυκείου, δρ. Κρις Ρίτσαρντσον δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι υπήρχε ένοπλος μέσα στο σχολείο και ότι συνελήφθη.

  «Κάναμε μία εξαιρετική δουλειά, βγάζοντας τους μαθητές με ασφάλεια έξω από το κτίριο και τους παραδώσαμε στους γονείς τους και αυτό είναι που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή».

Ο ίδιος πάντως δεν έκανε κάποιο σχόλιο για τυχόν τραυματίες. Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Santa Fe η κατάσταση είναι σε εξέλιξη, αλλά υπό έλεγχο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν τραυματίες. «Θα ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, όταν θα λάβουμε περαιτέρω πληροφορίες», τονίζει η ανακοίνωση, ενώ αναφέρει ότι όλοι οι μαθητές έχουν μεταφερθεί σε άλλη τοποθεσία. 

 

«Συναγερμός πυρασφάλειας και μετά πυροβολισμοί»

Σύμφωνα με μια 14χρονη μαθήτρια που περιέγραψε τη στιγμή «Ήταν μία κανονική μέρα σαν όλες τις άλλες. Ξαφνικά ακούσαμε κάτι σαν συναγερμό για πυρκαγιά».

«Ακολουθήσαμε όλη τη διαδικασία σαν σε περιστατικό φωτιάς. Βγήκαμε έξω. Στεκόμασταν εκεί, δεν πέρασαν πέντε λεπτά και αρχίσαμε να ακούμε πυροβολισμούς. Τότε άρχισαν να τρέχουν όλοι, αν και οι δάσκαλοι έλεγνα να παραμείνουμε στις θέσεις μας. Όμως όλοι αρχίσαμε να τρέχουμε», πρόσθεσε.

Για το περιστατικό τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με προσωπικό μήνυμα στο Twitter 

Στον περιβάλλοντα χώρο καθώς και στον χώρο  του σχολείου όπου έλαβε χώρα το μακελειό εντοπίστηκαν εκρηκτικοί μηχανσμοί όπως πληροφορούν οι τοπικές αρχές