Η συριακή αεράμυνα έχει αναπτυχθεί ώστε να αναχαιτίσει επίθεση Ισραηλινών πυραύλων όπως μετέδωσε το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Σύμφωνα με την μέχρι τώρα ενημέρωση αναμένεται βομβαρδισμός από ισραηλινά αεροπλάνα τα οποία εξορμούν από το έδαφος του Λιβάνου.

Σημειώνεται ότι η συριακή αεράμυνα έχει ήδη αναχαιτίσει ισραηλινούς πυραύλους που έχουν εξαπολυθεί από βάσεις εκτός της Συρίας όπως επίσης μας πληροφόρησε το SANA σήμερα το πρωί. Ο βομβαρδισμός των Ισραηλινών διήρκησε αρκετές ώρες με τον πρώτο πύραυλο να καταγράφεται πως έπληξε τη Συρία στις 22:30 εχθές τοπική ώρα ενώ η Ισραηλινή αεροπορία συνέχισε να «σφυροκοπάει» ιρανικούς στόχους στη έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Σημειώνεται ότι κάθε περίπτωση αντιποίνων από την πλευρά της Συρίας θα αντιμετωπιστούν με «ιδιαίτερη σοβαρότητα» όπως είπε το Τελ Αβίβ.
Το συριακό πρακτορείο SANA έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο η συριακή αεράμυνα αναχαιτίζει ισραηλινούς πυραύλους

Σημειώνεται ότι οι επιδρομές των Ισραηλινών έρχονται ως αντίποινα –όπως οι ίδιοι λένε- σε 20 πυραύλους που εξαπολύθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις (Quds) του Ιράν που βρίσκονται σε συριακό έδαφος προς το μέρος των υψιπέδων Γκολάν που κατέχει το Ισραήλ. Σύμφωνα με ενημέρωση από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, τα ισραηλινά αντιπυραυλικά συστήματα Iron Dome εξουδετέρωσαν κάποια από τα ιρανικά βλήματα ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.


Περίπου την ίδια ώρα, οι αρχές της Συρίας ανακοίνωσαν ότι το Ισραήλ περικύκλωσε την πόλη Baath που βρίσκεται στη βόρεια Quenitra.
Σημειώνεται πως η ένταση στο σημείο κλιμακώθηκε προχθές όταν ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ αποσύρονται από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου –που είναι από τους πιο σκληρούς επικριτές της συμφωνίας- χαιρέτησε την απόφαση Τραμπ χαρακτηρίζοντας την «θαρραλέα».


Την χθεσινή ημέρα το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον συριακών θέσεων νοτίως της Δαμασκού. Σύμφωνα με το Ισραήλ το Ιράν δημιουργεί στο συριακό έδαφος στρατιωτικές θέσεις με σκοπό να επιτεθεί κατά αυτού. Για το λόγο αυτό εξαπέλυσε δεκάδες αεροπορικές επιδρομές κατά ιρανικών θέσεων στην νοτιοδυτικά στη Συρία.


Υπενθυμίζεται ότι τα υψίπεδα του Γκολάν στη νοτιοδυτική Συρία κατέχονται από το Ισραήλ από τον πόλεμο των έξι ημερών το 1967 ενώ διεθνώς αναγνωρίζονται ως συριακό έδαφος.