Με το στόμα ανοικτό έμειναν κάτοικοι του Βερολίνου το μεσημέρι της Κυριακής στο πάρκο Φόλκσπαρκ στο Φρίντριχσχαϊν (ανατολικά): Μεταξύ των πολλών που είχαν βγει στο πάρκο για να απολαύσουν τον ανοιξιάτικο καιρό, κάποιοι ξεφόρτωσαν... ολόκληρα αρνιά από αυτοκίνητα, άπλωσαν κάρβουνα, έστησαν σούβλες και άρχισαν το σούβλισμα. 

Η Αστυνομία και η Πυροσβεστική δεν άργησαν να επέμβουν. Κανονικά, το ψήσιμο σε υπαίθριους χώρους στη Γερμανία τελεί υπό αυστηρούς περιορισμούς -και, ακόμη κι όπου επιτρέπεται, δεν προβλέπεται (προφανώς) να γίνεται με κάρβουνα πάνω στο γρασίδι. 

Σε εκτενή της σχετική ενημέρωση στο Facebook (από όπου και η φωτογραφία για το περιστατικό), η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας ανέφερε πως γύρω από το ψήσιμο βρίσκονταν περίπου 150 άτομα. Οι σούβλες γύριζαν με μπαταρίες. 

«Όταν φτάσαμε, όλοι δήλωναν ότι δεν σχετίζονται με την υπόθεση» ανέφερε η αστυνομία στην σχετική ανακοίνωση. «Μόνο όταν ήρθαν οι συνάδελφοι από την Πυροσβεστική υπήρξε κινητικότητα στους παριστάμενους».

Η αστυνομία πήρε τα στοιχεία ορισμένων εξ αυτών, αλλά δεν διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της περισσότερα για το ποιοι ήταν. 

Περιορίστηκε μόνο στο ότι «στις δικαιολογίες που ακούσαμε» ήταν μεταξύ άλλων πως «αυτό το κάνουμε εδώ και 10 χρόνια, γιορτάζουμε το Πάσχα». 

Η τοπική εφημερίδα Berliner Morgenpost υποστηρίζει, επικαλούμενη πληροφορίες της, πως οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν υπηκοότητα Κροατίας ή Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. 

Αξίζει να σημειωθεί, για να φανεί πόσο απόκοσμη μοιάζει μία τέτοια εικόνα ειδικά για το Βερολίνο, ότι η σχετική ανάρτηση της αστυνομίας στο Facebook έχει μαζέψει το πρωί της Τρίτης (18 ώρες μετά τη δημοσίευση) περίπου 1,7 χιλιάδες σχόλια πολιτών που εκφράζουν την αγανάκτηση και την απορία τους.