Ο Τραμπ κατέβαλε προσωπικά στον δικηγόρο του Μάικλ Κόεν τα 130.000 δολάρια που πλήρωσε στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς με αντάλλαγμα τη σιωπή της όσον αφορά την «περιπέτεια» με τον Τραμπ, αποκάλυψε την Τετάρτη ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, ο οποίος είναι πλέον στην νομική ομάδα του προέδρου.

Ο ίδιος ο πρόεδρος έχει δηλώσει πως δεν γνώριζε ότι έγινε η πληρωμή του συγκεκριμένου ποσού στη Στέφανι Κλίφορντ -το πραγματικό όνομα της ηθοποιού. Τα όσα είπε ο Τζουλιάνι αποτελούν ασφαλώς μια νέα εκδοχή για τα όσα έγιναν.

Ο Κόεν έδωσε τα 130.000 δολάρια στην Κλίφορντ το 2016 για να αγοράσει τη σιωπή της λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Ο Τζουλιάνι υποστήριξε ότι η πληρωμή δεν αποτελούσε παραβίαση της νομοθεσίας για τα οικονομικά των προεκλογικών εκστρατειών, διότι τα χρήματα δεν προέρχονταν από το ταμείο της εκστρατείας για την εκλογή στην προεδρία του Τραμπ.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε σχόλιο από το Reuters.

Ερωτηθείς την 5η Απριλίου αν ήταν ενήμερος για την πληρωμή στην Ντάνιελς, ο Τραμπ είχε απαντήσει «όχι». Ερωτηθείς γιατί έκανε την πληρωμή ο Κόεν -αφού ο Λευκός Οίκος διαβεβαιώνει πως ο Τραμπ δεν συνευρέθηκε ποτέ σεξουαλικά με την Κλίφορντ- ο Τραμπ είχε απαντήσει: «Θα πρέπει να ρωτήσετε τον Μάικλ Κόεν. Ο Μάικλ είναι ο δικηγόρος μου. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον Μάικλ.»

Ο Κόεν έχει δηλώσει ότι τα χρήματα με τα οποία πλήρωσε την Κλίφορντ ήταν από την τσέπη του και ότι ο Τραμπ δεν κάλυψε το ποσό.

Η Κλίφορντ υπέβαλε αγωγή εναντίον των Τραμπ και Κόεν, αξιώνοντας να απαλλαγεί από τη συμφωνία εμπιστευτικότητας που είχε υπογράψει, με το επιχείρημα πως είναι άκυρη διότι ο νυν πρόεδρος δεν την είχε υπογράψει ποτέ. Έχει επίσης μηνύσει τον Τραμπ για συκοφαντική δυσφήμηση.